Yanıkçakır İlkokulu
YANIKÇAKIR KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ YANIKÇAKIR KÖY YOLU KÜME EVLERİ NO: 4 MUTKİ / BİTLİS

VİZYON

Aydın yarınlar için aydınlanmış, milli kültürle bezenmiş, eğitimli ve kaliteli bireyler yetiştirmek için varız. Öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirilerek hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı, düşünen, sorgulayan, okuyan, araştıran, toplumun ve dünyanın sorunlarıyla ilgili ve ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir model okulu olmaktır.

MİSYON

Milli Eğitim Temel Kanununa bağlı kalarak Atatürk İlke ve İnkılapları ve bilimin ışığı altında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarıp geleceğe güvenle bakan, topluma ve ülkesine yararlı, zirveyi hedefleyen ve ahlaki değerleri kazanmış bireyler yetiştirmek. Aynı zamanda insan haklarına saygılı, çağdaş, demokrasiye inanmış, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, sorumluluk şuuru gelişmiş ve karşılaştığı sorunların çözümünde aklı ve bilimi kullanan, sağlıklı ve mutlu yaşamayı hedefleyen bir birey olarak yetiştirmektir. Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili becerikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara günümüz gelişmelerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak. Öğrencileri sıkmadan yaparak yaşayarak öğrenirken zevk almalarını sağlayıp sanatla, sporla, sosyal aktivitelerle zenginleştirilmiş bir eğitim yapmak.

Tam Gün

İlçe Merkezine 60 km İl Merkezine 90 km